The most memorable local eateries along the highways and back roads of America
Sign In | Register for Free!
Restaurants Recipes Forums EatingTours Merchandise FAQ Maps Insider

 posting pics on forum

Author Message
CETURTL

  • Total Posts: 77
  • Joined: 8/11/2005
  • Location: Hilton Head Island, SC
posting pics on forum Sun, 08/29/10 2:10 PM (permalink)
I am not able to post any pics to the forum.  I've tried on 2 different pc's.  Is there some trick to this?  I'm using pics in the jpg. format from my picture folder.  I've joined as an insider (thinking maybe only members could post) still getting error messages.  Any ideas?
 
#1
    Michael Hoffman

    • Total Posts: 17837
    • Joined: 7/1/2000
    • Location: Gahanna, OH
    Re:posting pics on forum Sun, 08/29/10 2:23 PM (permalink)
     
    #2
      Davydd

      • Total Posts: 6224
      • Joined: 4/24/2005
      • Location: Tonka Bay, MN
      Re:posting pics on forum Sun, 08/29/10 2:39 PM (permalink)
      Here is the definitive thread that is a sticky in the Roadfood News Forum.

      Posting Pictures - A How To
       
      #3
        chewingthefat

        • Total Posts: 6097
        • Joined: 11/22/2007
        • Location: Emmitsburg, Md.
        Re:posting pics on forum Sun, 08/29/10 5:05 PM (permalink)
        Took me years to figure it out!
         
        #4
          ChiTownDiner

          Re:posting pics on forum Sun, 08/29/10 5:15 PM (permalink)
          Same for me...
           
          #5
            Holly Moore

            Re:posting pics on forum Thu, 10/7/10 7:25 PM (permalink)
            Just tried to post using pics from Twitpic.com by copying the image location.  The pics showed fine in the message creation form, but disappeared when I previewed the post. Is twitpic compatible?
             
            #6
              MellowRoast

              • Total Posts: 1932
              • Joined: 8/21/2007
              • Location: 'Nooga
              Re:posting pics on forum Thu, 10/7/10 10:27 PM (permalink)
              I've given up trying.  There's really no reason it should be so tough to do. 
               
              #7
                Mosca

                • Total Posts: 2935
                • Joined: 5/26/2004
                • Location: Mountain Top, PA
                Re:posting pics on forum Sat, 10/16/10 9:06 AM (permalink)
                I was having trouble, too. There must be something broken. My symptom is the same as Holly's; shows in the preview, but not in the post.
                 
                #8
                  MellowRoast

                  • Total Posts: 1932
                  • Joined: 8/21/2007
                  • Location: 'Nooga
                  Re:posting pics on forum Sat, 10/16/10 9:20 AM (permalink)
                  With all due respect, this is the only site on the web that I can't post a simple picture.
                   
                  #9
                    jeepguy

                    • Total Posts: 1555
                    • Joined: 3/29/2004
                    • Location: chicago, IL
                    Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 2:20 AM (permalink)
                    Would be nice and simple if we could just add as attachments from our existing folders.
                     
                    #10
                      KurtSara

                      • Total Posts: 181
                      • Joined: 5/6/2010
                      • Location: Central MN
                      Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 8:07 AM (permalink)
                      I normally don't have a problem but I have not posted enough on this forum so I can't
                       

                       
                      #11
                        californyguy

                        • Total Posts: 513
                        • Joined: 10/30/2002
                        • Location: sacramenty , CA
                        Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 8:16 AM (permalink)
                        I have looked at the directions and am afraid to even try, but will give it a shot next week when I will have some more free time...may ask a computer whiz (I AM COMPUTER DUNCE)  to help me 
                         
                        #12
                          Russ Jackson

                          • Total Posts: 2257
                          • Joined: 11/28/2007
                          • Location: Xenia
                          Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 8:20 AM (permalink)
                          I use photobucket and have no problems. I use this code: IMG for bulletin boards & forums..Russ
                           
                          #13
                            edwmax

                            • Total Posts: 2015
                            • Joined: 1/1/2007
                            • Location: Cairo, GA
                            Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 9:39 AM (permalink)
                            hummm .....

                             
                            #14
                              edwmax

                              • Total Posts: 2015
                              • Joined: 1/1/2007
                              • Location: Cairo, GA
                              Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 9:40 AM (permalink)
                               Seems to be working ...OK .....   Insert image using the img tag ..... <[img]....... [/img]> (without the <>)  or use the "insert image" button.  But you must give the complete URL;  ie ...... http://.......   ... Make sure you can view your picture in a web page by its self; ie, right click & view image.    Then you can right click & copy location or copy the URL bar.   .... Some severs/browser will short'n the url.These will not work ....  
                               
                              Next, most pics as uploaded from the camera are too big.    Resize the pic to about 4x6 inch and at 150 dpi (anything between 80 to200 dpi is OK)   Then the pic file size should be about 80kb to 400kb.   File sizes 600kb and larger (Mb) are too big for the forum page to see without scrolling.   ... I think these forums do have an auto-script that will limit posted picture size to 800 pixs wide. but large picture files are slow loading for many forum users.
                              <message edited by edwmax on Mon, 10/18/10 10:36 AM>
                               
                              #15
                                Tony Bad

                                Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 11:55 AM (permalink)
                                It is hard to help when I can't reproduce the problem. All I am doing is cutting link to picture and pasting in space that pops up when I click on "insert/edit image" on toolbar. If you are using a picture hosting site, try a few different options for proper URL. I know a "direct link" on some sites doesn't work, while an "embed link" works for others. It varies greatly so I can't tell you which will work for you.
                                 

                                <message edited by Tony Bad on Mon, 10/18/10 12:00 PM>
                                 
                                #16
                                  Tony Bad

                                  Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 12:12 PM (permalink)
                                  After reading some of the comments it appears some folks are trying to link to pictures hosted on their own computers. The picture has to be somewhere on the web and a link to that place is then placed in your post.
                                   
                                  For those using various picture hosting sites, there are now SOOOO many of these and there does not appear to be a universal standard for the type of link they throw back to you. When I try twitpic it provides me with a long link that includes a bunch of things.
                                   
                                  Let me try this...here I right clicked on photo while viewing in twitpic and captured URL that way...did it work?
                                   

                                   
                                  #17
                                    MiamiDon

                                    Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 12:14 PM (permalink)
                                    I'll see if anything has changed.
                                     
                                    1.) Copy URL of any photo anywhere on the Internet
                                     
                                    2.) Click on little icon for inserting photos
                                     
                                    3.) Paste URL in entry box
                                     
                                    Voila!

                                     
                                     
                                    No Problemo
                                     
                                    #18
                                      Tony Bad

                                      Re:posting pics on forum Mon, 10/18/10 12:15 PM (permalink)
                                      Looks like that may work for twitpic, using the link they give for "posting in your web page" gives this...
                                       
                                      [image]<a href=" alt="" /><img src="http://twitpic.com/show/thumb/2yrpwp.jpg[/image]" _mce_src="http://www.roadfood.com/Forums/<a href="http:/twitpic.com/2yrpwp" title="test on Twitpic"><img src="http:/twitpic.com/show/thumb/2yrpwp.jpg" width="150" height="150" alt="test on Twitpic"></a>" />
                                       
                                      <a href="http://twitpic.com/2yrpwp" title="test on Twitpic"><img src="http://twitpic.com/show/thumb/2yrpwp.jpg" width="150" height="150" alt="test on Twitpic"></a>
                                       
                                      #19
                                        Mosca

                                        • Total Posts: 2935
                                        • Joined: 5/26/2004
                                        • Location: Mountain Top, PA
                                        Re:posting pics on forum Fri, 10/22/10 9:38 AM (permalink)
                                        I was trying to post a picture of an Olympus EP-1 camera, I was taking it off a rewview website. I'll give it another shot...
                                         

                                         
                                        It's working now. But something was messed up the other day. I right click, copy image location, paste. I've been doing it for years.
                                        <message edited by Mosca on Fri, 10/22/10 9:39 AM>
                                         
                                        #20
                                          Gyp

                                          • Total Posts: 155
                                          • Joined: 3/1/2007
                                          • Location: Wauwatosa, WI
                                          Re:posting pics on forum Thu, 10/28/10 8:13 AM (permalink)
                                          Mosca

                                          I right click, copy image location, paste. I've been doing it for years.


                                          If you're simply copying it from a website, that doesn't always work either. If the site you're taking the picture from doesn't allow hotlinking, it won't show up if you try post it here or wherever. You should still save the picture to a photobucket account or some similar photo hosting website and link to that.
                                           
                                          #21
                                            Stephen Rushmore Jr.

                                            Re:posting pics on forum Fri, 08/12/11 9:04 AM (permalink)
                                            Oops - I accidently deleted a user when trying to clean up a spammer.  Reach out to me here: http://www.roadfood.com/Feedback/ if that was you.  Sorry!
                                             
                                            #22
                                              Online Bookmarks Sharing: Share/Bookmark

                                              Jump to:

                                              Current active users

                                              There are 0 members and 1 guests.

                                              Icon Legend and Permission

                                              • New Messages
                                              • No New Messages
                                              • Hot Topic w/ New Messages
                                              • Hot Topic w/o New Messages
                                              • Locked w/ New Messages
                                              • Locked w/o New Messages
                                              • Read Message
                                              • Post New Thread
                                              • Reply to message
                                              • Post New Poll
                                              • Submit Vote
                                              • Post reward post
                                              • Delete my own posts
                                              • Delete my own threads
                                              • Rate post

                                              2000-2014 ASPPlayground.NET Forum Version 3.9
                                              What is Roadfood?  |   Privacy Policy  |   Contact Roadfood.com   Copyright 2011 - Roadfood.com